(0232) 445 19 45

Düdüklü Tencerenin Püf Noktaları

Düdüklü tencere düdüğünün her zaman temiz tutulması gerektiğini vurgulamakta yarar var. Zira bu küçük parçanın düdüklü tencerenin çalışma prensibi söz konusu olduğunda rolü büyük. Eğer düdük tıkandığı için sinyal zamanını yanlış verir ya da işlevini tam olarak yerine getiremezse hem tehlikeli sonuçlar doğurabilir hem de pişirdiğiniz yemeklerden istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz.

Pişireceğiniz yemek her ne olursa olsun tencerenin içi asla 2 / 3’ünden fazla dolu olmamalıdır. Hatta kuru fasulye gibi baklagiller pişirilirken bu oran 1 / 2 olarak belirlenmelidir. Tencerenin içinde yemeği pişirecek olan buhar için yeterli miktarda yer kaldığından emin olmalısınız.

Son olarak düdüklü tencere kullanımı, pişme esnasında kapağın açılıp yemeğin pişip pişmediğini kontrol etmeye izin vermediği için kullanım kılavuzunda belirtilen pişirme sürelerine uymanız yararınıza olur. Ayrıca bu süreleri tutarken eğer mümkünse mutfak saatinizin alarmını kurun. Hafızanıza ne kadar güvenirseniz güvenin işinizi şansa bırakmayın.

 

 

logo-footer

Adresimiz

878 Sokak
No:26
Konak İZMİR

İletişim

Tel: 0 232 445 19 45
Email: bilgi@cetinservis.com

Çalışma Saatleri

Pazartesi - Cumartesi:
09:00 - 19:00